ΝΔ: Η κυβέρνηση είπε βροντερό «ΟΧΙ» στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

0
16

 

 

  Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

O Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη χθεσινή ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν συμπληρώσει 35ετία μέχρι τις 18/08/2015 και δεν αποχώρησαν προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62 έτη. Στην ουσία καταργείται το θεμελιωμένο δικαίωμα της 35ετίας ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε, «πρόκειται για άλλον ένα δυσάρεστο αιφνιδιασμό στην πλάτη χιλιάδων ασφαλισμένων με θεμελιωμένο δικαίωμα». Και συνέχισε λέγοντας;
Η σπουδή της κυβέρνησης να αμφισβητήσει την ΚΥΑ, που Υπουργοί της εξέδωσαν μόλις χθες, με σχετική δήλωση ότι αυτή θα …διορθωθεί με εγκύκλιο, δεν πείθει κανέναν πλέον. Ψηφίζουν για να ξεψηφίζουν, νομοθετούν και υπόσχονται ότι θα τ’ αλλάξουν “προσεχώς”.

Εκτός από τα θεμελιωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση εκθεμελίωσε για μια ακόμα φορά την ίδια της την αξιοπιστία έναντι πάντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here