ΝΔ: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις για κομματικοποίηση του κράτους

0
8

 

«Αδιαφανείς κινήσεις, με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους» καταλογίζει στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης για τους διορισμούς στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα, μέχρι σήμερα, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής διευθυντών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ολοκληρώνονταν από Συμβούλιο Επιλογής, κατά τα διεθνή πρότυπα. Η Κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία αυτή και αναθέτει το δικαίωμα επιλογής αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

«Σημειώνεται ότι αυτό τον καίριο θεσμικό ρόλο, εδώ και μήνες, καλύπτει επιλογή της Κυβέρνησης, μετά την παύση της προηγούμενης Γενικής Γραμματέως», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, για να προσθέσει:

«Συνεπώς, η κυβέρνηση, αισθανόμενη το έδαφος να “σείεται”, κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις, με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους».

«Αυτή η εξέλιξη δεν θα επιτραπεί. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει, άμεσα, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών», καταλήγει ο πρώην υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here