ΝΔ: Ιδού η… άλωση του κράτους από κομματικά στελέχη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

0
6

 

Έναν κατάλογο, ο οποίος αποδεικνύει την «άλωση» του κράτους από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Όπως καταγγέλλει η ΝΔ η σχετική λίστα δείχνει ότι σε ποσοστό πάνω από 75% οι προσλήψεις που έχουν γίνει σε φορείς αφορούν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ_ΣΤΕΛΕΧΗ_ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η «γαλάζια» καταγγελία έγινε λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία πρόκειται να δώσει την έγκριση της στην τοποθέτηση του Φίλιππου Τσαλίδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στην συνέχεια στελέχους των ΑΝΕΛ, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κάνοντας λόγο για «άλωση» του κράτους από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης, ο Συντονιστής ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιάννης Τραγάκης, που συμμετέχουν στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, σε κοινή τους δήλωση σημειώνουν:

«Ο πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής του, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, είχε, με πομπώδη τρόπο, υποστηρίξει ότι “δεν είμαστε εμείς αυτοί που οικοδομήσαμε και δεν διοικήσαμε εμείς αυτό το Κράτος των πελατειακών σχέσεων και της σπατάλης και γι’ αυτό – δεν περιαυτολογώ – είμαστε οι μόνοι που μπορούμε πραγματικά να το αλλάξουμε”.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Καθημερινά, αναδεικνύονται, σε πολλά πεδία και επίπεδα, φαινόμενα άλωσης του Κράτους από κομματικά στελέχη της Αριστεράς, φίλους και συγγενείς μελών της Κυβέρνησης.

Ενδεικτικά, αλλά συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα, στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, από τον Φεβρουάριο του 2015, έχουν πραγματοποιηθεί 20 συνεδριάσεις, από τις οποίες προέκυψε ο διορισμός 38 προσώπων σε 25 φορείς του Δημοσίου, κατόπιν υποδείξεων των συγκεκριμένων ατόμων από την Κυβέρνηση.

Από τα βιογραφικά που οι ίδιοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν, από τα πρακτικά των συνεδριάσεων στις οποίες οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, πέραν της έλλειψης προσόντων για πολλούς απ’ αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που τοποθετήθηκαν στους φορείς έχει ευθεία σχέση με τα κόμματα, που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας είναι έκθετος.

Αντί να χτίσει στα όποια θετικά προηγούμενων Κυβερνήσεων (π.χ. αξιοποίηση προσώπων της αγοράς, διατήρηση πετυχημένων προσώπων κλπ) και να διορθώσει σφάλματα και παραλείψεις αυτών, υπερβαίνει και τις πιο αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος.

Με τις πράξεις της Κυβέρνησής του, απώλεσε το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here