ΝΔ: Καταγγέλει ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της Αυγής

0
2

 

 Επεισοδιακά άρχισε η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Κατά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «η Αυγή» υπάρχει offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία διατηρεί το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ρώτησαν τον κ. Φραγκιαδάκη, με δεδομένη την υποχρέωση της Τράπεζας να γνωρίζει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore και κυρίως αν πρόκειται περί πολιτικού προσώπου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ να αδυνατεί να απαντήσει.

Από εκεί και πέρα τα βέλη της Νέας Δημοκρατίας στράφηκαν και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους «γαλάζιους» βουλευτές να ερωτούν τον κ. Φραγκιαδάκη αν έχει υπάρξει προηγούμενο πολιτικού αρχηγού ή κόμματος, που να ζητάει ειδική μεταχείριση όπως είχε αποκαλυφθεί ότι έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με επιστολή του, την οποία κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα στη Βουλή.
Η απάντηση του κ. Φραγκιαδάκη ήταν ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα αίματα άναψαν λίγη ώρα αργότερα, όταν η «γαλάζια» πτέρυγα έκανε λόγο για σειρά επιστολών του κ. Τσίπρα στην Εθνική στις οποίες υποστήριζε ότι σύντομα θα περιερχόταν στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακίνητο, το οποίο η Κουμουνδούρου δεσμευόταν πως ούτε θα υποθηκεύσει ούτε θα πουλήσει σε κάποιον άλλον πλην της ΕΤΕ. Σύμφωνα με τη Ν.Δ ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο ακίνητο.

Στοιχεία για τον δανεισμό των ΜΜΕ έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επικαλούμενος στοιχεία που έχουν φτάσει στις επιτροπές από τις τράπεζες: Σύμφωνα με αυτά το 88% των δανείων που έχει λάβει ο «Πήγασος» είναι ακάλυπτα, 70% είναι το ποσοστό για τον «ΔΟΛ» και 82% για το «ΣΤΑΡ».
Από την πλευρά του ο κ. Φραγκιαδάκης είπε ότι το σύνολο του δανεισμού της τράπεζας προς τα ΜΜΕ αγγίζει τα 430 εκατομμύρια ευρώ, όμως από το 2011 έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες δανειοδοτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here