ΝΔ: Μόνη χώρα της Ευρώπης με ύφεση η Ελλάδα

0
5

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα στοιχεία των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, για το Α.Ε.Π.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η αναθεώρηση της εκτίμησης του Α.Ε.Π. από την ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σέρνεται σε ύφεση, και μάλιστα ακόμη πιο βαθιά, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Επιπλέον, η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που βρίσκεται σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” των εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της ανικανότητας και ατολμίας στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση που προτείνει η ΝΔ, με μείωση φόρων και δαπανών, προώθηση αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here