ΝΔ: Ο Τσίπρας επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους για επικοινωνιακούς λόγους

0
3

Σε υψηλούς τόνους η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίενει πως πρόκειται για παρέμβαση επικοινωνιακού χαρακτήρα που «δεν είναι παρά ένα φθηνό, επικοινωνιακό, για εσωτερική κατανάλωση, «τρικ»».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι το 2030 εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους.

Είναι πασιφανές ότι οι αναφορές στο ζήτημα αυτό δεν είναι παρά ένα φθηνό, επικοινωνιακό, για εσωτερική κατανάλωση, «τρικ».

Πέρα όμως από τις «επικοινωνιακές πιρουέτες» του κ. Τσίπρα, υπάρχει και η ουσία. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι όλα τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Δεν γνωρίζει ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε παγκόσμιο, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας European Stability Mechanism-ESM) σε επίπεδο ΕΕ/ευρωζώνης, παίζουν αυτό το ρόλο; Δεν γνωρίζει τη θεσμική ιδιαιτερότητα της ευρωζώνης, ως μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ); Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια «επίσημων πιστωτών», δηλαδή των εταίρων μας σε ΕΕ (κράτη-μέλη, ΕΚΤ, ESM) και ΔΝΤ; Επιτέλους, αγνοεί ακόμη και αυτά που υπέγραψε; Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας, στις 12 Ιουλίου 2015, υπέγραψε τη Δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κούρεμα του χρέους.

Τελικά ο κ. Τσίπρας, άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here