ΝΔ: Όχι στους φόρους και τον «κόφτη», ναι στις ιδιωτικοποιήσεις

0
7

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο οι θέσεις του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων κωδικοποιούνται ως εξής:

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που όμως -σημειώνουν σκωπτικά- περιλαμβάνεται σε 7.000 σελίδες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει «όχι στους νέους φόρους» που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή. Η ΝΔ θα εξετάσει τις επιμέρους φοροελαφρύνσεις. Αρνητική είναι η θέση της ΝΔ και στον θέμα του «κόφτη» και ως μηχανισμό και ως περιεχόμενο. Επίσης η ΝΔ είναι αρνητική στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον τρόπο που έρχεται προς θεσμοθέτηση. Η ΝΔ διευκρινίζει, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ των επιμέρους ιδιωτικοποιήσεων, όπως για τα 14 αεροδρόμια. Επίσης, συμφωνεί σε διαρθρωτικές αλλαγές όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ακόμη, η ΝΔ τάσσεται εναντίον της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ δηλώνει ότι εξετάζει τη στάση της ως προς επιμέρους στοιχεία διαχείρισης των ιδιωτικών δανείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here