ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατά της Κωνσταντοπούλου για την επίθεση στον Στουρνάρα

1
13

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα από την έδρα της επιτροπής για το χρέος, καθώς και το γεγονός ότι η πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε ως «απαράδεκτη» την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τη συμπεριφορά της και καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης σε γραπτή δήλωση του τονίζει: «Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου; Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος; Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;»

Το Ποτάμι χαρακτηρίζει πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο την επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Η Πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε να επιτεθεί προσωπικά κατά του Ζ.Κ.Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών που συναντά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε μάλιστα το νέο παραληρηματικό show της κυρίας Κωνσταντοπούλου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Οι προειδοποιήσεις πάντως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η πρόεδρος της Βουλής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι, «η πρόεδρος της Βουλής ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο». «Η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και το σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της.
Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να μην καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το 64% του λαού (δυςτυχως μόνο το 48% της βουλής ) την περιγελούν
    Εκτός αν υπάρχει ακόμα ζωη στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ.
    Είπα ζωη στον πλανήτη … όχι Ζωη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here