ΝΔ: Σε αποσύνθεση η δικαιοσύνη – Παραλύει ο πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος

0
3

 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Οι βουλευτές, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνουν λόγο «πρωτοφανή κατάσταση αποσύνθεσης, που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης» διαπιστώνουν ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» και ζητούν από τον υπουργό να πληροφορηθούν ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει, ώστε να τερματιστεί «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της Δικαιοσύνης».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για τη θεσμική αναστάτωση που προκαλούν οι ατυχείς χειρισμοί και παρεμβάσεις της και κυρίως του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου» και μιλούν για «θεσμική ακινησία», η οποία λειτουργεί παραλυτικά για τον ίδιο το θεσμό ως πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους δικαστικούς λειτουργούς και, επί της ουσίας, αλλοιώνει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, ως ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Η ΚΟ της ΝΔ, αναφέρεται συγκεκριμένα «στις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πράξεις της προέδρου του Αρείου Πάγου», «τους πειθαρχικούς ελέγχους σε ανώτατους δικαστικούς με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης», «τις επιλεκτικές διαρροές υλικού δικογραφιών, που περιλαμβάνουν και συνομιλίες πολιτικών στελεχών της αντιπολίτευσης».

Ταυτόχρονα, εκφράζουν επιφυλάξεις για την επερχόμενη διαδικασία κρίσεων και επιλογής ηγεσιών στα ανώτατα Δικαστήρια και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού – όπως επισημαίνουν – η προηγούμενη στιγματίστηκε από την πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου «βουτιά» στην επετηρίδα, «προκειμένου να επιλεγούν οι αρεστές στην κυβέρνηση ηγεσίες των ανωτάτων Δικαστηρίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here