Νέα 24ωρη απεργία από τους εφοριακούς

0
9
Ӆ ʁԁˇ؇ ԏՠʔǑɏՠԏՠՐ. ωʏ͏̉ʙ͠Бυ‡ӠӇ̅с ǠόϓЏ̈́Ɂ ŖϑɁʙ͠ŋˁā

 

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισαν οι εφοριακοί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Εκτός από την απεργία, η ΠΟΕ ΔΟΥ καλεί και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Νίκης στις 11 το πρωί. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αρνείται να προσέλθει σε διάλογο και να λάβει υπόψιν τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ κάνει γνωστή την απόφαση και των άλλων δύο Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για αύριο.

Αναφέρει ακόμη ότι έχει λάβει αθρόα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Οικονομικών Υπαλλήλων, και τα αντίστοιχα συνδικάτα και Ομοσπονδίες, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κλπ.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της κινητοποίησης η ΠΟΕ ΔΟΥ σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τονίζει ότι είναι ριζικά αντίθετη στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως λέει, για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here