Ολάντ – Νέα δημοσκόπηση δε δίνει καμία πιθανότητα επανεκλογής

0
7

 

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα περνούσε ούτε στο δεύτερο γύρο αν γίνονταν τώρα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Odoxa Institute/Dentsu-Consulting.

Αντίθετα, ο επίσης Σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών, Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε τη δική του πολιτική κίνηση, θα τα πάει πολύ καλύτερα, κατά την ίδια έρευνα .

Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, τον Μάρτιο του 2017. Αν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών γινόταν αυτό το σαββατοκύριακο, τότε θα έπαιρνε μόλις 15%.

Ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα έπαιρνε το 20%, πολύ πίσω από το 31% της Μαρίν Λεπέν, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι δύο θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα δημιούργησε τη δική του πολιτική κίνηση και παρότι αυτό τροφοδότησε τις φήμες για τις προεδρικές φιλοδοξίες του, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι προτεραιότητά του. Αν τελικά έμπαινε σε αυτή την «κούρσα», θα εξασφάλιζε το 21% , με την Λεπέν να παίρνει το 30%, -πράγμα που θα σήμαινε ότι οι δυο τους θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, τον οποίο θα κέρδιζε ο Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here