Χίος – Νέα διαδήλωση προσφύγων που αιφνιδίασαν την αστυνομία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
30

 

Νέα διαδήλωση εκατοντάδων προσφύγων το μεσημέρι τις Πέμπτης στο hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου.

Πάγιο αίτημά τους είναι να μην τους στείλουν πίσω στην Τουρκία και να τους δώσουν την ελευθερία για την μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με τον astraparis.gr αυτή τη φορά, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης η διαδήλωση βγήκε έξω από τα συρματοπλέγματα της ΒΙΑΛ, η αστυνομία πιάστηκε στον… ύπνο και δεν υπολόγισαν ότι ένα λουκέτο θα στεκόταν ικανό να τους σταματήσει.

Μόλις είχε προηγηθεί η είσοδος στο hot spot αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης της Χιακής Συμπολιτείας προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο.

Ενώ μέχρι τότε οι συγκεντρωμένοι είχαν περιορισθεί σε συνθήματα, ξαφνικά άνοιξαν την κεντρική πύλη και βγήκαν στον κλειστό χώρο της ΒΙΑΛ.

Οι αστυνομικοί δημιούργησαν φράγμα για να μην συνεχιστεί η διαδήλωση των προσφύγων και μεταναστών έως τον κεντρικό δρόμο.

Για σχεδόν μισή ώρα και σε κλίμα απόλυτα ειρηνικό έγινε η διαδήλωση. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πάρει θέσεις δεν χρειάστηκε να επέμβουν και απλώς προσπάθησαν μη ήπιο τρόπο να οδηγήσουν και πάλι μέσα στο hot spot τους πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που μάλλον έγινε οικειοθελώς, όταν ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here