Νέα «διαρροή» στην κυβέρνηση με τον Παναγούλη να ανακοινώνει ότι απέχει

0
8

 

Μετά τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη νέα διαρροή για το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο Στάθης Παναγούλης ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία. Ωστόσο σημείωσε πως στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Το ζητούμενο είναι τώρα τι θα πράξει ο πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Στάθη Παναγούλη

«Μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας – υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους – περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή.

Ήρθα αντιμέτωπος με την συνείδηση μου και τις αντιστασιακές μου αρχές, τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνική πολιτικής της χώρας.

Υπακούοντας όμως την θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές, δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια του να ανακτήσει ο Ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια του και τα χαμένα του δικαιώματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here