Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 9,9% στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ

0
235

 

Προβάδισμα σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και η προώθηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς ο ευρύτερος χώρος (μαζί Το Ποτάμι) συγκεντρώνει ήδη διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

Αναλυτικότερα τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 6,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%.

Κάτω από το όριο του 3% παρουσιάζεται η Ένωση Κεντρώων με 2,4% και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι που συγκεντρώνουν από 2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25% την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος από το 13% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω 14 ποσοστιαίες μονάδες, στο 22,7%.

Τρίτη, με ποσοστό 8,8% έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 7,3% και πέμπτο το ΚΚΕ στο 7,1%.

Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει το 3,4%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά το όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here