Νέα επίθεση Γιαν Φαμπρ κατά Ελλήνων καλλιτεχνών

0
1

 

Λάδι στη φωτιά ρίχνει εκ νέου ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ο Γιαν Φαμπρ εξαπολύει επίθεση κατά των Ελλήνων καλλιτεχνών που συγκεντρώθηκαν πάλι στο θέατρο Σφενδόνη ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και του διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Δούρου, όπως και έγινε χθες τελικά.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:
«Χθες, μια ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών συγκεντρώθηκαν ξανά για να συζητήσουν το μέλλον του Φεστιβάλ τους και την πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης. Κάποιοι από τους φίλους μου στην Αθήνα πήγαν σε αυτή τη συνάντηση. Φαίνεται πως ένας επαγγελματίας Έλληνας επιμελητής έπρεπε να εξηγήσει τη λέξη και τη λειτουργία ενός «επιμελητής «. Η θέση μου ως επιμελητής ήταν ξεκάθαρα από την αρχή χαμένη στη μετάφραση. Παρόλο που είναι ένας διεθνής όρος που όλοι στην τέχνη και τον θεατρικό κόσμο στην Ευρώπη γνωρίζουν», έγραψε.

«Απ’ αυτό που καταλαβαίνω, οι Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη έχουν πάρει εγγυήσεις ότι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν παρόντες, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για αυτό το εθνικιστικό αντανακλαστικό μιας κυρίαρχης ομάδας μέτριων και οργισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που κυρίως απορρίπτουν νέα οράματα και προσεγγίσεις από το εξωτερικό. Ελπίζω σοβαροί Έλληνες καλλιτέχνες θα έχουν σοβαρή συνεισφορά στις αλλαγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση στο πολιτιστικό περιεχόμενο του Ελληνικού Φεστιβάλ» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here