Νέα επίθεση Τραμπ σε Κλίντον: Κλείστε το ίδρυμα Κλίντον και δώστε πίσω τα χρήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
6

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να παρουσιάσει την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές ως μια φιλοχρήματη και διεφθαρμένη πολιτικό, ενώ κάλεσε τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον να κλείσουν «αμέσως» το μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμά τους, που έχει συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την ημέρα της ίδρυσής του.

«Οι Κλίντον γέμιζαν επί δεκαετίες τις τσέπες τους ασχολούμενοι με τους δωρητές τους αντί να ασχολούνται με τους Αμερικανούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Είναι πλέον προφανές ότι το ίδρυμα Κλίντον είναι η πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στην πολιτική ιστορία», συνέχισε, τονίζοντας: «Πρέπει να κλείσει αμέσως».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο κ. Τραμπ κάλεσε επίσης το ίδρυμα να επιστρέψει τις δωρεές στις χώρες που κάνουν διακρίσεις σε βάρος «των γυναικών, των γκέι και όλων των άλλων», υπαινισσόμενος τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες οι οποίες έδωσαν πολλά εκατομμύρια στο ίδρυμα την εποχή που η Χίλαρι Κλίντον ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας (2009-2013).

Την περασμένη Πέμπτη ο Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσε ότι, εάν η σύζυγός του εκλεγεί στην προεδρία τον Νοέμβριο, το ίδρυμα θα σταματήσει να δέχεται δωρεές από το εξωτερικό και από επιχειρήσεις ενώ ο ίδιος θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here