Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προς τη ΔΕΗ

0
6

 

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ετοιμάζει η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση ή και κατάργηση των προκαταβολών, ενώ εξετάζεται και αύξηση του αριθμού των δόσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Nέο πρόγραμμα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, και χωρίς να έχει κλείσει ούτε ένας χρόνος ισχύος του τρέχοντος, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η διοίκηση της εταιρείας αποπειράται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, καθώς το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών παραμένει σταθερά στα 2,2 δισ. ευρώ με κίνδυνο ακόμη υψηλότερης εκτίναξης.

Πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη της Επιχείρησης επεξεργάστηκαν διάφορα σενάρια και καταλήγουν σε αναθεώρηση του υφιστάμενου προγράμματος ρύθμισης υπερήμερων οφειλών με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

– Μείωση από 10% σε 5% της προκαταβολής έναντι του συνολικού ύψους των οφειλών για υπαγωγή σε ρύθμιση

– Χωρίς προκαταβολή η υπαγωγή σε ρύθμιση

– Αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις από 36 στις 72

– «Κλειδωμένη» η μηδενική προκαταβολή για τους αγρότες

– Εξετάζεται η μείωση του πλαφόν της ελάχιστης δόσης, που σήμερα καθορίζεται στο 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού

– Για τους ασυνεπείς οφειλέτες ή αυτούς που κλέβουν ρεύμα η προκαταβολή του 30% για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διακανονισμών θα μειωθεί στο 20%, ενώ ο ανώτατος αριθμός των δόσεων θα ανέβει από τις 12 στις 18.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here