Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των εκβιαστών, στην οποία εμπλεκόταν ο Μαυρίκος

0
7

 

Νέα δικαστική διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση για τους εκβιασμούς στην οποία μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβανόταν και το όνομα του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Tα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του ανακριτή οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην απόφαση η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς. Ήδη έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.

Με βάση έκθεση που είχε στη διάθεση του ο 1ος ειδικός ανακριτής κ. Ζιάκας, και αφορούσε τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ, η δικογραφία άλλαξε χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται δυσανάλογα μεγάλα στα ποσά που δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Κατά τις ίδιες πηγές, πλέον ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ, ακόμη και υψηλόβαθμα, ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να διερευνηθεί και περαιτέρω σε ιδρύματα και οργανισμός που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here