Νέα κρίσιμη συνάντηση αύριο στις Βρυξέλλες

0
6

 

Νέα συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Σχοινάς απέφυγε να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία, ωστόσο, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές το πιο πιθανό είναι ότι η τριμερής θα γίνει αύριο.

Οι ίδιες πηγές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθούν στη συνάντηση και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Κληθείς να σχολιάσει τις διάφορες διαρροές για το περιεχόμενο της πρότασης των θεσμών προς την ελληνική πλευρά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι για μια ακόμη φορά πρόκειται για τη λεγόμενη «εγγραφολογία» και «φημολογία» και τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να βλέπει τη συνολική εικόνα, και τα ουσιαστικά ζητήματα που δεν είναι άλλα από ορισμένα κενά που παραμένουν και τα οποία πρέπει να γεφυρωθούν μέσα από τις διαβουλεύσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here