Νέα κωλοτούμπα από τον Τραμπ – Οι σχέσεις του με τους ξένους ηγέτες

0
6

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κάνει –εκ νέου- κωλοτούμπα και αλλάζει γνώμη για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς τώρα βλέπει «καλή σχέση» μεταξύ των δύο τους.

«Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι (η συμπεριφορά του) ήταν ανάρμοστ(η). Οπότε, είναι εντάξει. (…) Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του», είπε τώρα ο Τραμπ στο πρακτορείο Reuters σε συνέντευξη.

Όταν ρωτήθηκε ποιον ξένο ηγέτη θα προτιμούσε να συναντήσει πρώτο, ο Τραμπ είπε στο Reuters: «Δεν έχω προτίμηση, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Θα τους συναντήσω, θα έχουμε καλύτερες σχέσεις με ξένες χώρες από ό,τι έχουμε τώρα. Δεν έχουμε καλές σχέσεις. Κάθε μια τους μας κλέβει αλλά ακόμα δεν έχουμε καλή σχέση».

Ωστόσο, δηλώνει πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ συνιστά στην ουσία της, αλλαγή της στάσης που ακολουθεί παραδοσιακά η Ουάσινγκτον έναντι της απομονωμένης διεθνώς χώρας.

Επίσης, υποστήριξε την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here