Νέα μέλη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

1
7

Ολοκληρώθηκαν χθες (ημέρα Σάββατο) οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εισαγωγή του Παναγιώτη Ρήγα για το κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή και με τοποθετήσεις των μελών επί του κειμένου αλλά και ευρύτερα, συνεχίστηκαν οι σημερινές εργασίες της ΚΕ μετά από την έναρξή τους με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αυριανές εργασίες θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις έως το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν εν συνεχεία με την εκλογή Γραμματέα της ΚΕ και τη συμπλήρωση των κενών θέσεων της ΠΓ.

Την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα τονίζει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη θέση για τήρηση του μνημονίου αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος. Στην εισήγηση διευκρινίζεται ότι η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.

Τέλος, η εισήγηση επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που έχει πολλές φορές διατυπωθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την ένταξη στελεχών στον κρατικό μηχανισμό. Για το θέμα αυτό η εισήγηση τονίζει ότι η κρατικοποίηση του κόμματος που τους έξι αυτούς μήνες υπήρχε ως ερώτημα και φόβος, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός. Αυτό, μπορεί να συμβεί εάν κατά τη διάρκεια της στελέχωσης του κράτους – που είναι αναγκαία – αυτή γίνει χωρίς προγραμματισμό, αξιολόγηση και ιεράρχηση με αποτέλεσμα το κράτος να απορροφήσει με ευθύνη της ηγεσίας, αλλά και των μελών του, όλο το κόμμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αποδεικνύεται μεγάλος τσαρλατάνος της πολιτικής.Ξέχασε την αριστερή του ιδεολογική φιλοσοφία και σαν μεγάλος καιροσκόπος που είναι, θέλει κοντά του όλους τους πασόκους , τους νεοδημοκράτες και γιατί όχι αύριο να μην καλέσει και τους χρυσαυγίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άσχετος στα οικονομικά και επικίνδυνος για την εθνική υπόσταση της χώρας. Δεν θα αργήσει να γίνει ολοφάνερο πως είναι ο πλέον ακατάλληλος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here