Νέα πολιτική κίνηση προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης

0
21

Στη δημιουργία πολιτικής κίνησης προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει μετά τις εκλογές ο Φώτης Κουβέλης , δηλώνοντας εκ νέου ότι πρέπει να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Θεωρώ ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτή μπορεί να εκφρασθεί με άξονα και σταθερή αναφορά στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε  συνέντευξή του στο Press Publica ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε ευθέως κατά της προώθησης του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού, τον οποίο, όπως είπε, θεωρεί ισοπεδωτικό και επικίνδυνο. «Η πίεση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού εκφράζει την ανάγκη διαφόρων κέντρων, ξενων και ευρωπαϊκών να εντάξουν όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια γραμμή με τις μικρότερες δυνατές αποκλίσεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως «αυτή η ΔΗΜΑΡ που προβάλλεται ως εταίρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που αποφασίσαμε κάποτε να ιδρύσουμε. Δεν υπάρχει η Δημοκρατική Αριστερά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της Κ.Ε και των στελεχών έχουν αποχωρήσει».

Οπως αποκάλυψε δε «προωθείται από τα στελέχη αυτά η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης όχι κόμματος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών αποτυπωμάτων, συνθηκών και στοιχείων για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Αριστεράς».

Εξέφρασε την λύπη του για την πορεία που ακολούθησε η νέα ηγεσία της και καταδίκασε την «αντιδημοκρατική απόφαση μιας μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να συνεργασθεί πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here