Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά της Δύσης: Υποστηρίζει «τρομοκρατία» και πραξικοπηματίες

0
1

 

 Στο εξωτερικό γράφτηκε το «σενάριο του αποτυχημένου πραξικοπήματος» εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατηγόρησε εκ νέου τις χώρες της Δύσης ότι υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες.

«Αυτό το πραξικόπημα δεν είναι μονάχα ένα γεγονός που σχεδιάστηκε εκ των έσω. Οι δράστες ενήργησαν στη χώρα βάσει ενός σεναρίου που είχε γραφτεί από το εξωτερικό» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε και πάλι τους Δυτικούς ότι «υποστηρίζουν την τρομοκρατία» και τους πραξικοπηματίες, στη σφοδρότερη λεκτική επίθεση που έχει εξαπολύσει μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και του ιδίου τη 15η Ιουλίου.

«Δυστυχώς, η Δύση υποστηρίζει την τρομοκρατία και τάσσεται στο πλευρό των πραξικοπηματιών» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με το εύρος των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Bulent Tufenkci στη Hurriyet, το αποτυχημένο πραξικόπημα κόστισε 100 δισ. ευρώ (300 δισ. τουρκικές λίρες) στην τουρκική οικονομία! Ίσως ο αριθμός να ακούγεται εξωπραγματικός.

Ωστόσο ο υπουργός αποκαλύπτει στην τουρκική εφημερίδα: «Πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, όπλα, βόμβες. Τελικά, ίσως και να μην είναι μεγάλο το ποσό. Θα μπορούσε να είναι και περισσότερα τα χρήματα», είπε, αναφερόμενος στη βαριά καταστροφή για τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Ο υπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι: «Το πραξικόπημα έκανε την Τουρκία να δείχνει προς τα έξω σαν μια χώρα τριτοκοσμική. Κι αυτό δεν είναι καλό γιατί αποχωρούν επενδυτές. Η εικόνα με τα τανκ στους δρόμους και ο βομβαρδισμός του κοινοβουλίου ήταν καταστροφική».  Πάντως, επισημαίνει ότι η κατάσταση της οικονομίας στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here