Νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ

0
4

 

Νέες βολές εξαπολύει κατά της χώρας μας ενώ αντιθέτως εξυμνεί την ΠΓΔΜ ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντυξή του στην κυριακάτικη Bild.

Όπως ισχυρίζεται: «Αφού δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Σκοπιανοί αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το προσφυγικό ρεύμα και γι’ αυτό η ΠΓΔΜ χρειάζεται τη βοήθειά μας σε προσωπικό και σε εξοπλισμό».

Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική του κατά της Ελλάδας, ο Κουρτς τονίζει χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να σταματήσουμε την πρακτική, κάθε πρόσφυγα, που φθάνει στην Ελλάδα, να τον μεταφέρουμε με κρατική μέριμνα στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμασταν βέβαια στις επιθυμίες των προσφύγων, κάτι που ήταν ανθρώπινα κατανοητό. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό φροντίζαμε ώστε να παίρνουν ολοένα και περισσότεροι τον δρόμο για την Ευρώπη».

Επιπλέον, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ υπεραμύνεται όχι μόνον του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων, αλλά ζητεί κι επιπρόσθετο κλείσιμο κι άλλων συνόρων στην Ευρώπη προκειμένου να εμποδιστούν νέες εναλλακτικές διαδρομές για τους πρόσφυγες.

«Τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν μόνον όταν καταλαγιάσει το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη» λέει κι επισημαίνει «αυτό που γίνεται τώρα στη Διαδρομή των Βαλκανίων πρέπει να γίνει και κατά μήκος της Διαδρομής Ιταλίας-Μεσογείου, ώστε να καταστεί σαφές πως έχει τελειώσει η εποχή της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή συμβαίνει αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here