Νέα στοιχεία έδωσε ο Φαλτσιανί στις ελληνικές αρχές για λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ

0
4

 

Σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ όσο και για τη λίστα Μπόργιανς, έδωσε στην Ελληνική δικαιοσύνη ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί.

Σύμφωνα με το real.gr στη δεύτερη συνάντηση του στη Γαλλία με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο Φαλτσιανί έδωσε τους Έλληνες εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση των δυο λιστών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η συνάντηση είχε μακρά διάρκεια καθώς οι Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται στο εξωτερικό εδώ και τρεις μέρες.

Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για ενδεχόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here