Νέα στοιχεία για την πτήση ΜΗ370: Έχανε ύψος με μεγάλη ταχύτητα

0
5

 

Μία νέα εκτίμηση δίνουν στη δημοσιότητα οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση και την τύχη του αγνοούμενου από τον Μάρτιο του 2014 Boeing 777 των Μαλαιασιάνών Αερογραμμών.

Ειδικοί του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας εικάζουν τώρα, έπειτα από ανάλυση στοιχείων, ότι το αεροσκάφος έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν από την πτώση του στον Ινδικό ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

Τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ανάλυση των στοιχείων αλλά και οι εξομοιώσεις του κατασκευαστή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχασε την ισχύ των κινητήρων του, πριν από τη συντριβή στον ωκεανό.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το Boeing 777 έχανε ύψος 20.000 ποδών το λεπτό κατά τη δραματική πτώση του, στις 8 Μαρτίου του 2014. Ένα αεροσκάφος που έχει εισέλθει σε διαδικασία προσγείωσης χάνει ύψος 2.000 ποδών το λεπτό υπό κανονικές συνθήκες.

Τα νέα στοιχεία θέτουν σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε ομαλή κάθοδο, πριν συντριβεί στην επιφάνεια του ωκεανού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here