Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

1
5

 

Την πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατόπιν συνομιλίας με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο κύριος Γιούνκερ γνωστοποίησε στον κύριο Τσίπρα πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με την σύγκληση Eurogroup, σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι χρειάζεται μια κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση, την οποία ο Πρόεδρος Γιούνκερ ζήτησε να έχει γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί τις προτάσεις της Κομισιόν, όπως δημοσιεύτηκαν την Κυριακή το πρωί, και ακολούθως να κάνει εκστρατεία για θετική ψήφο στο δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα ληφθούν υπόψιν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και η βιωσιμότητα του χρέους και εν τέλει θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία η νέα αρχή που προτείνει η Κομισιόν για δουλειές και ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε επίσης  ότι οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες υπάρχουν και σήμερα χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο  κ. Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα και με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι καθώς και με τον Πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιο είναι το σχέδιο του Θεού; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [αυτό σημαίνει κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]». (Δανιήλ 11:28, 29α)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here