Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας με το ακέφαλο πτώμα – Ο δράστης πήρε το κεφάλι ως τρόπαιο

0
25

 

Από μονόκανο κυνηγετικό όπλο πυροβολήθηκε στον ύπνο του ο 26χρονος Αλβανός βοσκός Μπλένταρ Τερπολάρι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο στη θέση Ποταμιά στη Γλυκή Παραμυθιάς. Αυτό προκύπτει από την νεκροψία – νεκροτομή που ολοκλήρωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο ιατροδικαστής Θόδωρος Βουγιουκλάκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θύμα είχε βληθεί πρώτα μία φορά από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο στον λαιμό και η βολίδα είχε καρφωθεί στον δεξί πνεύμονα του θύματος.

Η φορά του πυροβολισμού ήταν από πάνω προς τα κάτω και δεν μπορούσε να γίνει κατά την αυτοψία αντιληπτή αφού έλειπε η πύλη εισόδου του τραύματος, δηλαδή το μέρος του λαιμού, που αποκόπηκε στη συνέχεια από τον δράστη ή τους δράστες, μαζί με το κεφάλι του.

Οι αστυνομικές έρευνες στη θέση «Ποταμιά» στη Γλυκή Παραμυθιάς, όπου βρέθηκε το πτώμα του τη Δευτέρα  από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας όπου εργαζόταν τους τελευταίους δύο μήνες, παραμένουν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει Έλληνες και Αλβανοί παραβατικοί της περιοχής που έχουν απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων, με τους οποίους φέρεται να είχε αναπτύξει επαφές το τελευταίο χρονικό διάστημα το θύμα, για αγνωστούς μέχρι στιγμής λόγους.

Το συμπέρασμα των αστυνομικών είναι πως ο δράστης τον δολοφόνησε στο κρεβάτι του την ώρα που κοιμόταν μέσα στην καλύβα. Στη συνέχεια, έσυρε το ακέφαλο πτώμα 2-3 μέτρα έξω από την καλύβα όπου και το παράτησε και μαζί του πήρε το κεφάλι, αφού δεν βρέθηκε πουθενά στην γύρω περιοχή πεταμένο, ούτε βρέθηκε ίχνος αίματος που να έδειχνε ότι το κράτησε μέχρι μία κοντινή απόσταση και μετά το απέρριψε αλλού… Αντιθέτως φαίνεται πως το συσκεύασε και το κράτησε σαν τρόπαιο, πιθανόν για να το πάει στον εντολέα της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από τον ιατροδικαστή, τελικά ενδεχομένως ο δράστης να ήταν ένας, αφού εξαιτίας του πυροβολισμού, δεν χρειαζόταν να υπήρχε και δεύτερος παρών. Ο εκτελεστής ενδεχομένως ήταν επαγγελματίας και μάλιστα πολύ προσεκτικός, αφού προσέγγισε το ερημικό σημείο που βρισκόταν η στάνη με όχημα και πρόσεξε καθ’ όλη τη διάρκεια να ακολουθεί τις ήδη υπάρχουσες ροδιές από το όχημα του ιδιοκτήτη της στάνης, που την επισκεπτόταν συχνά μέσα στην ημέρα, ή προσέγγισε τον χώρο πεζός και άφησε το όχημα διαφυγής σε άλλο σημείο.

Το θύμα είχε απελαθεί από τις ελληνικές αρχές και είχε επιστρέψει ξανά, ενώ κάθε φορά εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Από την μέχρι τώρα έρευνα των ελληνικών Αρχών, προκύπτει πως το θύμα δεν είχε απασχολήσει στην Ελλάδα ή την Αλβανία για ανθρωποκτονία για να εφαρμοστεί σε βάρος του το αλβανικό “Κανούν” (βεντέτα), είχε όμως κάνει φυλακή στην Αλβανία για κλοπές και είχε απασχολήσει για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών.

Το τελευταίο ίσως να έχει να κάνει με τυχόν συνεργασία του με την Αλβανική μαφία, για τυχόν μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα, κάτι να πήγε στραβά και να εφαρμόστηκε σε βάρος του ο σκληρός κανόνας της Αλβανικής Μαφίας. Εάν κάτι τέτοιο μπορέσει να αποδειχθεί ίσως να δικαιολογεί και το γεγονός ότι λείπει το κεφάλι, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη της εκτέλεσης. Στο σώμα του έφερε κάποια τατουάζ με δράκους, τα οποία οι αρχές έχουν ξαναδεί σε άτομα που έχουν ποινικό παρελθόν στην Αλβανία.

Ακόμα, δεν προκύπτει να είχε κάποια ερωτική σύντροφο στην Αλβανία και να προκάλεσε έγκλημα τιμής σε βάρος του. Οι Αρχές πάντως αναζητούν περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό του θύματος που κατάγεται από την Κορυτσά, από τις Αλβανικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here