Νέα χαλάρωση στα capital control

1
7

Νέα χαλάρωση αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών στους ελέγχους κεφαλαίων που είναι σε ισχύ, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, κάθε καταθέτης θα μπορεί πλέον να μεταφέρει έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό κάθε μήνα, μέσω των τραπεζών ενώ το ίδιο θα ισχύει και για εμβάσματα έως 500 ευρώ μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ιδρυμάτων πληρωμών και υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων.

Aποφασίστηκε επίσης και χαλάρωση στους περιορισμούς σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα λογαριασμών για νέους φοιτητές και στρατιώτες που θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό, ταμιευτηρίου ή όψεως, με όρους. Οι φοιτητές θα πρέπει να είναι άτομα που θα σπουδάσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ενώ θα μπορούν να γίνουν και συνδικαιούχοι σε λογαριασμούς που υπάρχουν ήδη.

Η αλλαγή για τους φαντάρους αφορά αυτούς που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από τις 25 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις όμως θα πρέπει αυτοί που θα ανοίξουν λογαριασμό να μην έχει ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους.

Τέλος, αλλαγή θα υπάρξει και στους ελέγχους κεφαλαίων για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και και συντρέχουν κοινωνικοί λόγοι, όπως το να γίνουν πληρωμές στο εξωτερικό. Στις περιπτώσεις αυτές θα επιτρέπεται να γίνονται συναλλαγές έως 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here