Νέες απεργίες στο Μega -Δεν «βγαίνει» πάλι σήμερα το κεντρικό δελτίο

0
13

 

Oι εργαζόμενοι στο Μega συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς δεν τους ικανοποίησαν όσα τους μετέφερε την Παρασκευή ο επί 20 χρόνια οικονομικός διευθυντής Θανάσης Ανδρεούλης . Έτσι, δεν θα μεταδοθεί ούτε απόψε το κεντρικό δελτίο με την Όλγα Τρέμη, ούτε αύριο η πρωινή εκπομπή με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα.

Την Παρασκευή δεν μεταδόθηκε, επίσης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το Σάββατο η πρωινή ενημερωτική εκπομπή (Δημήτρης ΤάκηςΙορδάνης Χασαπόπουλος) και την Κυριακή το μεσημεριανό δελτίο.

Ο κ. Ανδρεούλης τους περιέγραψε την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως στο τέλος Ιουνίου η επιχείρηση πρέπει να καταβάλει 500,000 ευρώ σε διακανονισμένους φόρους και 1 εκατ ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν γίνει αυτό, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν θα έχει πλέον φορολογική ενημερότητα. Αν, βέβαια, οι μέτοχοι βάλουν 2 εκατ ευρώ  μέσα στις επόμενες 13 μέρες, τότε το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και οι εργαζόμενοι θα πάρουν ένα μισθό.

Στη θετική περίπτωση, η διοίκηση του σταθμού θα απευθυνθεί στις τράπεζες και θα ζητήσει ξεπάγωμα των καταθέσεών του. Οι πιστώτριες τράπεζες ζητούν, βέβαια, να μπουν 3 εκατ ευρώ και υπογεγραμένο συμφωνητικό παλαιών μετόχων (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) και υποψήφιων νέων (Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Δημήτρης Μάρης) ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 22,5 εκατ ευρώ.

Ο κ. Ανδρεούλης μετέδωσε την αίσθηση ότι οι μέτοχοι θα τα βρουν, τελικά, και η επιχείρηση θα επιβιώσει. Όσο για το θέμα της υποβολής φακέλου για τη διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εκτίμησε πως «θα προλάβουν τις προθεσμίες». Όπως τους εξήγησε «το α και το ω είναι να διαθέτει ο σταθμός φορολογική ενημερότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here