Νέες αρμοδιότητες στον γγ Δημοσίων Εσόδων: Θα επιλέγει τις υποθέσεις που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα

0
7

 

Εξειδικεύεται το όργανο φορολογικής διοίκησης που θα επιλέγει τις υποθέσεις που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο με τη νέα δέσμη προαπαιτούμενων.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση «παρέχεται εξουσιοδότηση στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να καθορίζει, με απόφαση που εκδίδεται ως προς το τέλος κάθε έτους, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, κατά προτεραιότητα, μέσα στο επόμενο έτος. Επίσης, με την ίδια απόφαση ορίζεται το ποσοστό των διενεργούμενων φορολογικών ελέγχων που αφορούν την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένου του έτους έκδοσης της απόφασης ελέγχου».

Τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατέθεσαν και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας ρυθμίζει ζητήματα αναφορικά με την λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε περίπτωση αποχώρησης του διοικητή ή του αναπληρωτή διοικητή αυτών κλπ.

Επίσης, στις προωθούμενες διατάξεις από το υπουργείο Παιδείας γίνεται αυτοτελής η Διεύθυνση Κτιριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του υπουργείου Παιδείας, και μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την αρμοδιότητα για την εκπόνηση ή την ανάθεση και εποπτεία μελετών, σχετικά με τις κοινωφελείς περιουσίες, τις οριζόμενες εγκαταστάσεις και αποθήκες του υπουργείου Παιδείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here