Νέες μειώσεις μισθών στο Mega -Δυσφορούν οι δημοσιογράφοι

0
6

Διάχυτη είναι η απογοήτευση των δημοσιογράφων στο Mega για τη νέα μείωση μισθών, η οποία πρόκειται και επισήμως να επιβληθεί από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Για πολλούς είναι η τέταρτη και για άλλους η τρίτη, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημερώθηκε από τη διοίκηση ότι οι νέες περικοπές θα είναι της τάξης του 20% για τους θεωρούμενους υψηλόμισθους και 10% για όσους έχουν χαμηλότερες απολαβές.

Βεβαίως, όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα έσοδα του σταθμού διαρκώς συρρικνώνονται, λόγω της διαρκούς μείωσης των διαφημίσεων -πράγμα που αφορά όλα τα κανάλια. Ξέρουν, επίσης, ότι έχει επιβληθεί και εισπράττεται φόρος επί των διαφημίσεων, όπως και ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν για να αγοράσουν τις συχνότητες τις οποίες έχουν πάνω από 20 χρόνια, με βάση τον προωθούμενο νόμο.

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια των δημοσιογράφων του Μεγάλου καναλιού είναι μεγάλη, διότι οι μισθοί τους έχουν πέσει πολύ χαμηλά. Στη γενική τους συνέλευση, λοιπόν, αποφάσισαν να ενημερώσουν τη διοίκηση ότι δεν μπορούν να αντέξουν νέες περικοπές, ενώ στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αντιδράσουν δυναμικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here