Νέες περιπέτειες με τα «προληπτικά» – Δε θα γίνει το Eurogroup της Μ. Πέμπτης

0
13

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Μισέλ Ρέινς, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει «σε επόμενο στάδιο».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης διεκόπησαν, περίπου μισή ώρα από την έναρξή τους, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο αποφάσισε να αποτανθεί στους πολιτικούς προϊσταμένους του πριν αποφασιστεί  αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τα επιπλέον, προληπτικά μέτρα.

Οι κ.κ. Χουλιαράκης, Καλογήρου και Τζανακόπουλος είχαν σπεύσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού στο Χίλτον προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς επαναλάβαμε την πρότασή μας για τον μηχανισμό. Η άλλη πλευρά μας άκουσε και έκανε ερωτήσεις» είπαν εξερχόμενοι στους δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει Eurogroup. Εμείς δώσαμε τις προτάσεις μας για τα 3,6 και το ΔΝΤ ανθίσταται. Θα συσκεφθούν μεταξύ τους και θα μιλήσουν και με τους προϊσταμένους τους. Αύριο πάλι…» δήλωσε εξερχόμενος μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here