Νέες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή κατά του ασφαλιστικού – Ποιοι απεργούν

0
9

 

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες είναι προγραμματισμένς για το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση το Σάββατο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, την Κυριακή, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΓΣΕΕ, στην ανακοίνωσή που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία και για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

-Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

-Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χωρίς λεωφορεία, Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα παραμείνει η Αθήνα και το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι απεργούν και την Κυριακή με αποτέλεσμα τα μέσα να κινούνται από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.

ΟΣΕ και Προαστιακός δε θα λειτουργήσουν τόσο το Σάβββατο όσο και την Κυριακή.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία μέχρι και την Τρίτη, όπως είναι ήδη γνωστό.

Στην Αθήνα ξανά οι αγρότες

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι αγρότες, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να τους ζητά να δηλώσου παρών στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο (7 Μαΐου), στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Χωρίς δελτία ειδήσεων

Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι με 48ωρη απεργία, που θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής στις 6 το πρωί.

Λουκέτο και τα πρατήρια καυσίμων

Στην απεργία θα συμμετάσχει την Κυριακή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά από έκτακτη συνέλευση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here