Νέες συγκρούσεις στο Παρίσι – 12 συλλήψεις

0
4

 

Έπειτα από μία σχετικά ήρεμη εβδομάδα, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι ανάμεσα σε διαδηλωτές του κινήματος «Αγρυπνία» (Nuit Debout) και αστυνομικούς.

Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και όλοι οι συλληφθέντες στο εξής θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως αναφέρει η Le Figaro.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, περίπου 100 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην Πλατεία Δημοκρατίας άρχισαν πορεία προς τη λεωφόρο du Faubourg Saint-Martin περίπου ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές έκαψαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα σταθμευμένο περιπολικό, ενώ ένα ακόμη περιπολικό και δύο ΙΧ έγιναν στόχος βανδαλισμών.

«Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώμα, παρά τις εκκλη΄σεις προς το πλήθος να διαλυθεί, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων» τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας και προσέθεσε ότι υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Δεκάδες συλλήψεις έχουν γίνει από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις συμμετεχόντων στο κίνημα της «Αγρυπνίας» με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι Γάλλοι αντιδρούν στις εργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here