Νεφελούδης: Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη διαπραγμάτευση

0
5

 

 

  Πλήρως προετοιμασμένη πηγαίνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη που έκανε γνωστό ότι όλα τα μεγέθη των προτάσεών της στο ασφαλιστικό είναι ποσοστικοποιημένα.

Η γραμμή της κυβέρνησης όπως επανέλαβε και ο κ. Νεφελούδης είναι να μην υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, «αισθανόμαστε ασφαλείς γιατί έχουμε ποσοτικοποιήσει όλα τα μεγέθη των προτάσεων που προτείνουμε και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη γλώσσα των θεσμών που είναι οι αριθμοί» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αντί να καταθέσει τις απόψεις της επιδίδεται σε παραφιλολογία και λασπολογία.

«Είναι τραγικό να έχουν πιο ήπια στάση οι δανειστές από τους εδώ «εκπροσώπους» τους», είπε ο κ. Νεφελούδης και επέκρινε την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι χαρακτήριζε μεταρρυθμίσεις τις 11 -όπως ανέφερε- οριζόντιες περικοπές συντάξεων. »

Συνεχίζοντας την κριτική του ανέφερε ότι «έχουμε ελληνική πρόταση, όχι σαν αυτές που έχω στο γραφείο μου που έρχονταν μεταφρασμένες από τα αγγλικά απ’ έξω και πήγαιναν στη Βουλή για ψήφιση».
Προειδοποίησε δε πως αν δεν ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος σύντομα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι συντάξεις.

Χαρακτήρισε βασική καινοτομία την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, η οποία -όπως σημείωσε- για πρώτη φορά θα συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης, είπε ότι το κράτος θα εγγυάται το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών της εθνικής και της αναλογικής σύνταξης, ότι εισάγεται το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η έννοια του τρόπου υπολογισμού του τεκμαρτού ποσού των ασφαλιστικών εισφορών για εταιρείες.

Για το θέμα της εισροής πόρων στο ασφαλιστικό, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι η μόνη περίοδος που «είδε» ζεστό χρήμα η ελληνική οικονομία ήταν, όταν εφαρμόστηκαν οι 100 δόσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής εξοικονομεί πόρους 380 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και 500 εκατ. ευρώ από τις συστεγάσεις υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here