Νέο φυλλάδιο «έστελνε» τους πρόσφυγες από την Ειδομένη, μέσω Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Σύγχυση προκλήθηκε και πάλι στον καταυλισμό της Ειδομένης από την ανάρτηση σε πίνακα ανακοινώσεων, ενός χαρτιού με το λογότυπο του «Newsthatmoves» (ειδησεογραφικό πρότζεκτ για την ενημέρωση των προσφύγων που κινούνται στη βαλκανική οδό), που αναφερόταν στο ενδεχόμενο να καταστεί η Αλβανία μέρος της διαδρομής των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη εξαιτίας του κλειστών συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ).

Κάποιοι από τους πρόσφυγες θεώρησαν πως μπορούν να περάσουν από την Αλβανία και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στην ανακοίνωση δεν αναφερόταν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, αλλά σημειώνεται ότι με τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ να είναι κλειστά, «οι πρόσφυγες που πηγαίνουν στη Δυτική Ευρώπη ενδέχεται να δοκιμάσουν εναλλακτικές διαδρομές, αντί της βαλκανικής οδού».

Στη συνέχεια επισημαίνεται πως τα σύνορα (Ελλάδας-Αλβανίας) αφορούν κυρίως ορεινό τοπίο, ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις αρχές, ενώ γίνεται ακόμη αναφορά στο πώς προετοιμάζεται η Αλβανία για την υποδοχή προσφύγων, αλλά και για το ποια είναι τα δικαιώματα ενός πρόσφυγα εάν βρεθεί στην Αλβανία. Αναφέρεται ακόμη ότι οι πρόσφυγες μπορούν να παρακάμψουν την ΠΓΔΜ μπαίνοντας στην Αλβανία από την Ελλάδα, διασχίζοντας τα 212 χιλιόμετρα των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

http://dai.ly/x40h47p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here