Νέο γκάλοπ δένει προβάδισμα στον Τζιτζικώστα

0
7

 

Δεύτερο γκάλοπ, μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, δίνει προβάδισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Βαγγέλη Μειμαράκη να ακολουθεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται τρίτος. Οι μεταξύ τους διαφορές δεν δείχνουν, πάντως, μη αναστρέψιμες – πράγμα που κάνει και τους τρεις να αισιοδοξούν.

Από την πλευρά του πρώην μεταβατικού αρχηγού, αμφισβητούνται τα αποτελέσματα και των δυο μετρήσεων, με το επιχείρημα ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο κ. Μητσοτάκης, αν και αποφεύγει να μιλήσει τώρα δημοσίως.

Στον αντίποδα ο κ. Τζιτζικώστας, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποφεύγουν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Metrisi, η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου – 3η Δεκεμβρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται  τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,8%.

Τα σημαντικότερα στοιχεία αποτυπώνοντας στην παρακάτω κάρτα. Ερωτήθηκαν όσοι δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου. Ο περιφερειάρχης είναι μπροστά με 6 μονάδες (29,2 έναντι 23, 3) και τρίτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «σκάρτες» 2 μονάδες από τον κ. Μειμαράκη.