Νέο «κύμα» μαζικής φυγής στο Δημόσιο – Φεύγουν 60.000 υπάλληλοι

0
2
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ Ä.Ó. ÏÓÅ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÉÓÁÃÙÃÇ ÔÇËÅÖÙÍÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ÃÉÁ ÊÔÑÁÔÇÓÇ ÈÅÓÅÙÍ (NEWSPHONE HELLAS-1110). ÓÔÇ ÖÙÔÏ ÔÏ ÔÇËÅÖÙÍÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ NEWSPHONE HELLAS

 

Στην πόρτα εξόδου από το Δημόσιο συνωστίζονται χιλιάδες υπάλληλοι που σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν προκειμένου να προλάβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας ενόψει της έλευσης του νέου μνημονίου.

Ηδη 60.000 που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης  αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Οπως αναφέρει και το Έθνος, μόνο μέσα στο μήνα Ιούλιο, υπήρξαν 5.500 αποχωρήσεις. Αν και η φυγή των δημοσίων υπαλλήλων δείχνει αρχικά να εξυπηρετεί την κυβέρνηση γιατί μειώνει το μισθολογικό κόστος, οι θέσεις στις υπηρεσίες αδειάζουν και οι προσλήψεις θα είναι ελάχιστες.

Οι δανειστές πιέζουν για 3.000 προσλήψεις φέτος γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά κενά σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι την πρώτη χρονιά εφαρμογής του μνημονίου, το 2010, καταγράφηκε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα συνταξιοδότησης, καθώς αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται, τέλος, στο δημοσίευμα ότι στόχος του πρώτου μνημονίου ήταν να μειωθεί το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους.

«Και ο στόχος έχει επιτευχθεί. Από το 2010 μέχρι σήμερα καταγράφεται μείωση κατά 264.112 εργαζομένους, ενώ το μόνιμο προσωπικό του στενού δημοσίου τομέα έχει μειωθεί κατά 224.401 υπαλλήλους. Η μείωση έχει οδηγήσει παράλληλα και σε μείωση του μισθολογικού κόστους», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here