Νέο κόμμα από τη Ζωή: Και το όνομα αυτού «Πλεύση Ελευθερίας»

0
12

 

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το κόμμα της, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. Το όνομα αυτού, «Πλεύση Ελευθερίας» και όπως αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου στόχος της δημιουργίας του η απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά αλλά και να «αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου», στο οποίο θα συναντηθούν «με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις«, με τις οποίες θα τους «συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι«.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του νέου κόμματος: «Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας«.

pleusi eleftherias
Και προστίθεται: «Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας. Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here