Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στη Λουιζιάνα -Αστυνομικοί εκτέλεσαν Αφροαμερικανό (BINTEO)

0
3

 

Εν ψυχρώ εκτέλεσαν έναν Αφροαμερικανό πλανόδιο πωλητή δύο αστυνομικοί στη Λουιζιάνα. Ο Αφροαμερικανός πουλούσε cd στην άκρη του δρόμου όταν οι δύο αστυνομικοί θέλησαν να τον συλλάβουν. Στο βίντεο απεικονίζεται ο ένας αστυνομικός να έχει καρφώσει τον άνδρα στην άσφαλτο και στη συνέχεια να βγάζει όπλο και να τον πυροβολεί. Το περιστατικό προκάλεσε εκ νέου σοκ και σάλο στις ΗΠΑ καθώς είναι συνέχεια μίας σειράς παρόμοιων θλιβερών περιστατικών αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών.

Οι δύο αστυνομικοί τέθησαν σε διαθεσιμότητα προσωρινά σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία όπως διευκρίνισε η αστυνομία που διέταξε τη διενέργεια έρευνας ενώ όπως δήλωσε ο Τζον Μπελ Έντουαρντς «ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την έρευνα θα είναι το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του γραφείου του εισαγγελέα της Λουιζιάνας και του FBI».

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από το κατάστημα όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, για να διαμαρτυρηθούν σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φωνάζοντας «μην πυροβολείτε» και «Black Lives Matter».

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here