Νέο πρωτοσέλιδο από «Τα Νέα» – Μαξίμου: Ψυχάρη αυτοεξευτελίζεσαι

0
12

 

Και ο πόλεμος των ΝΕΩΝ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καλά κρατεί. Σε νέο τους πρωτοσέλιδο ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν «Την αλήθεια για τις εταιρείες του Τσίπρα» και παρουσιάζουν το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην «Αγνάντι ΟΕ» μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 και από το οποίο προκύπτουν οι τρύπες στα πόθεν έσχες του. Σιγή ιχθύος για το ποσό πώλησης του εταιρικού μεριδίου του στην αδελφή του, που επίσης δεν δηλώθηκε. Απουσιάζει ακόμη από τις δηλώσεις η συμμετοχή στην εταιρεία «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ» που λύθηκε τον Οκτώβριο του 2008″ αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια «ιστορική» εφημερίδα είναι να αναδεικνύει αποκλειστικά πρωτοσέλιδα υποτιθέμενων σκανδάλων και, μάλιστα, για τον πρωθυπουργό της χώρας, και να μην τα παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να παρουσιάζει «σκάνδαλα» που διαψεύδονται από τις δικές της παλαιότερες δημοσιεύσεις. Να επανέρχεται επίμονα αναμασώντας τα ίδια, που άλλοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πριν χρόνια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ κάνουν λόγο για «γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο «κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ»».

Προσθέτουν ότι «σήμερα, λοιπόν, επανέρχεται προσπαθώντας, συνειδητά, να δημιουργήσει σύγχυση με τις ημερομηνίες. Ισχυρίζεται ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στην εταιρεία και η αποχώρηση από αυτήν έχουν δηλωθεί, δεν είχε ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα, αφού οι δηλώσεις είναι δημόσιες».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη συνέχεια ότι «ζητούν, επίσης, δηλώσεις ετών προ του 2009, ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν τότε βουλευτής και δεν έκανε τότε δήλωση πόθεν έσχες».

«Η πρώτη δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2009 -κατά το οποίο εξελέγη βουλευτής- κατατέθηκε στις 14/1/2010 και δηλώνει ευκρινώς τη συμμετοχή του στην εταιρεία, καθώς και την αποχώρηση του, που έγινε νωρίτερα» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας: «Με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λοιπόν, δεν πρόκειται άλλο να ασχοληθούμε από εδώ και στο εξής. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στο δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία».

Αναφέροντας ότι «χρειάζεται, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο κ. Ψυχάρης και τα «Νέα» επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό, με πρωτοσέλιδα που «αποκαλύπτουν» υποτιθέμενα σκάνδαλα του πρωθυπουργού», οι κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι «η εξήγηση είναι απλή: Δεν το κάνουν γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με τη Δικαιοσύνη, ως «πολιτική δίωξη», επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα «έβαλε με τον Τσίπρα»».

«Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο «κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ», αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα «θαλασσοδάνεια», η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here