Νέο σενάριο για την πτήση ΜΗ370: Υπό έλεγχο τη στιγμή της συντριβής

0
4

 

Η πτήση ΜΗ370 των αερογραμμών της Μαλαισίας ανοείται από τις 8 Μαρτίου 2014 ενώ σ αυτήν επέβαιαν 239 άτομα. Κατά καιρούς διάφορα σενάρια έχουν διατυπωθεί για την τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών ενώ όλοι συγκλίνουν ότι το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχει σνυτριβεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, σήμερα δημοσιεύεται ένα νέο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η πτήση φέρεται να ήταν υπό έλεγχο τη στιγμή της συντριβής στη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι τζιχαντιστές πιλότοι ή αεροπειρατές προκάλεσαν τη συντριβή της.

Σύμφωνα με τον Λάρι Βανς, ειδικό αεροπορικών δυστυχημάτων σε δηλώσεις του, στο «Nine Network», καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο εντοπισμός ενός πτερυγίου (flaperon) στα ανοικτά της Μαδαγασκάρης. Το πτερύγιο αυτό, ήταν σε θέση προέκτασης, που σημαίνει ότι το αεροσκάφος εκτελούσε ελεγχόμενη πτήση κατά την πρόσκρουσή του, στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Βανς, η επέκταση του αναφερόμενου πτερυγίου γίνεται όταν το αεροσκάφος προσπαθεί να προσγειωθεί, μέσω ενεργοποίησης ενός διακόπτη, που δεν είναι πιθανό να συμβεί όταν υπάρχει ένα έκτακτο μη προγραμματισμένο γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here