Νέο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων στο Δημόσιο

0
8

 

To νομοσχέδιο για την κινητικότητα κατετέθη για δημόσια διαβούλευση όπου ορίζεται το νέο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, ενώ εκτιμάται ότι θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή σε περίπου 10 ημέρες.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλους φορείς θα είναι εθελοντικές και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις προσφερόμενες κενές θέσεις.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καταργούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες, που έχουν ως αποτέλεσμα τα σχετικά αιτήματα να ικανοποιούνται κατά μέσο όρο έπειτα από ενάμιση χρόνο και πλέον τίθεται όριο η έκδοση της απόφασης να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς η έκδοση της απόφασης προβλέπεται να γίνεται μόνο από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο και δεν θα απαιτείται πλέον σύμπραξη του φορέα προέλευσης, εκτός κι αν πρόκειται για δήμους.

Στο σύστημα υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των δήμων και των περιφερειών, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος.

Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί (εκτός από όσους υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις), τα σώματα ασφαλείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here