Νέο τελεσίγραφο Ερντογάν στην ΕΕ για το προσφυγικό

0
3

 

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία παραχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στη γαλλική Le Monde βρήκε και πάλι την αφορμή να απευθύνει τελεσίγραφα προς την ΕΕ αναφερόμενος στη συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό. Όπως τόνισε αυτή «δεν θα είναι δυνατή», αν η Ε.Ε. δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια στην Τουρκία«, δήλωσε ο Ερντογάν σημειώνοντας πως η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες υποτίθεται ότι θα ίσχυε από την 1η Ιουνίου.

«Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, τότε οι επανεισδοχές δεν θα είναι πλέον δυνατές«, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της Συρίας καθώς και στη Δύση λέγοντας πως «ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αξίες που πρεσβεύει. Έπρεπε να είχε εκφράσει συλλογικά την αλληλεγγύη του απέναντι στην Τουρκία και στις δημοκρατικές της Αρχές που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Δυστυχώς προτίμησαν να αφήσουν τους Τούρκους μόνους τους», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Δύσης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις δηλώσεις αξιωματούχων για τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προέβη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here