Νέο χτύπημα στο Παρίσι ετοίμαζαν οι τρομοκράτες των Βρυξελλών

Members of French special police forces of the Research and Intervention Brigade and forensic experts are seen near a raid zone in Saint-Denis, near Paris

 

Τις Βρυξέλλες αντί για το Παρίσι επέλεξαν τελευταία στιγμή οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ετοίμαζαν πλήγμα κατά της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προκύπτει από πολλά στοιχεία της έρευνας πως αρχικός στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να πλήξει ξανά τη Γαλλία. Ωστόσο η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε βιαστικά να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες» δήλωσε ο εισαγγελέας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπρινί, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ο άνδρας με το καπέλο.

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά τη σφαγή στο Παρίσι, η βελγική αστυνομία κατάφερε μεγάλο πλήγμα στον πυρήνα των τρομοκρατών με τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού υπόπτου, στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code